Wie delen hun unieke visie en expertise met ons op de Dag van de Ontwerpkracht, we stellen ze graag aan u voor!

Henk Ovink en Lieke Jildou de Jong openen de Dag van de Ontwerpkracht in Tilburg met een gezamenlijk inspirerend verhaal over de landschappers van vandaag en morgen. Maar er is veel meer te beleven op deze dag. In onder andere zeven masterclasses nemen verschillende sprekers en panelleden u mee in uiteenlopende visies waar één stelling centraal staat. Meer weten wie er een eigen unieke visie op deze bijzondere dag met u delen: hier stellen we een aantal van hen aan u voor!

Gerwin de Vries en zijn collega Bram Willemse geven een presentatie van integrale toekomstbeelden uit de Nota Ruimte/Mooi NL door Flux Landscape Architecture. Het werk van Flux is onderdeel geweest van verschillende publicaties en exposities. Flux is opgericht door Gerwin de Vries, hij won de eerste prijs in de International Archiprix in 2006 en is in 2014 geselecteerd voor de short list van de Prix de Rome. Als docent is Gerwin betrokken bij het onderwijs op HKU Spatial Design Utrecht en de Academie van Bouwkunst Amsterdam.

Yttje Feddes is landschapsarchitect en medeoprichter van bureau Feddes/Olthof landschapsarchitecten. Tussen 2008 en 2012 was zij de Rijksadviseur van het Landschap. Naast haar werk als landschapsarchitect is Yttje Feddes gastdocent aan de Academie van Bouwkunst Amsterdam, lid van de Commissie voor Milieueffectrapportage en lid van diverse Kwaliteitsteams, adviesraden en jury’s. In 2020 ontving zij de Bijhouwerprijs voor haar bijdrage aan het vakgebied van de landschapsarchitectuur.

Flora Nycolaas is hoofdontwerper stedenbouw bij Ruimte & Duurzaamheid, voor de Gemeente Amsterdam en lid van de commissie Ruimtelijke Kwaliteit Groningen.  Voor haar promotieonderzoek aan de TU Delft richtte zij zich op de veranderbaarheid van de stad.  In een interview met  Daan Roggeveen van MORE Architecture leren we haar visie beter kennen, luister naar deze aflevering!

Rijksadviseur Wouter Veldhuis is stedenbouwkundige en architect en partner van MUST, een stedenbouwkundig bureau dat gericht is op de ontwikkeling van een rechtvaardige leefomgeving. Vanuit de vestigingen in Amsterdam en Köln wordt gewerkt aan stedelijke transformatie, strategieën voor stad en regio, cartografie en onafhankelijk onderzoek. Van 2012 tot 2018 was Wouter Veldhuis hoofd van de masteropleiding Stedenbouw aan de Rotterdamse Academie van Bouwkunst. Hij was tot 2020 lid van Stad-Forum, een onafhankelijke denktank die de gemeente Amsterdam adviseert over stedelijke ontwikkeling.

 Doe mee met deze collega’s en kom ook op 4 juli naar de Dag van de Ontwerpkracht, reserveer nu!

Vorige
Vorige

Stand van de Stedenbouw: ben je ook benieuwd hoe de Next Generation aankijkt tegen ons vakgebied?

Volgende
Volgende

Archiprixnominatie Diederik Vane ‘Het Zeeuws Parlement’