De subsidiepot van DUMAVA heeft nog budget beschikbaar!

Bent u eigenaar van maatschappelijk vastgoed? Of houdt u zich bezig met het verduurzamen van maatschappelijk vastgoed zoals scholen, overheidsgebouwen, zorginstellingen of monumenten? De subsidieregeling duurzaam maatschappelijk vastgoed (DUMAVA) komt eigenaren van bestaand maatschappelijk vastgoed tegemoet in de kosten om te verduurzamen.

We willen u er graag op attent maken dat er nog budget beschikbaar is in de subsidiepot van DUMAVA. De afgelopen jaren was het budget van DUMAVA telkens binnen een dag op. Dankzij een veel grotere subsidiepot is er nu nog 146 miljoen over. Daarom kan een late aanvraag alsnog lonen.

Aanvragen tot 31 oktober

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) behandelt aanvragen tot en met 31 oktober 2024, óf tot het budget op is. Late aanvragers hebben daarom zeker kans van slagen.

Duurzaamheidsadvies en begroting vóór de herfst

Om DUMAVA aan te vragen moet u aan verschillende voorwaarden voldoen. Met name heeft u een geschikt duurzaamheidsadvies nodig dat duurzaamheidsmaatregelen voortschrijft, en een specifieke begroting van die maatregelen. Als u een duurzaamheidsadvies aanvraagt, duurt het een paar weken voordat het opgesteld is.  Ook als u daarna een begroting schrijft, heeft u genoeg tijd om alles in orde te maken vóór de herfst.

Weet wat het oplevert

Duurzame gebouwen zijn beter beschermd tegen wisselingen in de prijs van energie en zijn beter voor het klimaat. Heeft u vragen? RVO biedt een stappenplan, een rekentool en een persoonlijk adviesgesprek aan. Zo weet u waar u aan begint, en wat het u kan opleveren. U kunt ons ook bereiken via dumava@rvo.nl.

Meer weten over DUMAVA

 

Vorige
Vorige

Benieuwd naar de uitkomsten van het onderzoek van tien bestuurlijk regionale ecosystemen?

Volgende
Volgende

Interview met David Schmidt en Anne Geenen, oprichters Site Practice