Open oproep voor inzendingen rondom het thema 'protest' in de context van ontwerp, stedelijke interventies en visuele cultuur

Nieuwe Instituut's Design Drafts programma en het in Beirut gevestigde Journal Safar presenteren een open oproep voor inzendingen rondom het thema 'protest' in de context van ontwerp, stedelijke interventies en visuele cultuur. Vijf geselecteerde deelnemers zullen worden uitgenodigd voor schrijf- en ontwikkelsessies samen met de redactie. De bijdragen worden gepubliceerd in Journal Safar Issue 9. Vind meer informatie over de open call en de vereisten voor aanvragers via deze Engelstalige pagina. Aanvragers wordt gevraagd een voorstel in het Engels in te dienen.

Over Design Drafts

Design Drafts is een groeiend schrijf- en publicatienetwerk gewijd aan het onderzoeken en opstellen van wat het betekent om vandaag de dag over design te schrijven. Door samenwerking tussen het Nieuwe Instituut en verschillende tijdschriften en publicatieplatforms wil de serie opkomende vormen van schrijven en discours over design stimuleren. In wezen zet Design Drafts aan tot een collectieve zoektocht naar ‘talen’ om design in te schrijven. Eerdere edities van Design Drafts omvatten Design Drafts #1 in samenwerking met Disegno Journal (Londen), dat in 2022 werd uitgebracht in een publicatie bij en in Disegno #34, en Design Drafts #2, dat in 2023 werd uitgebracht in samenwerking met het New Yorkse tijdschrift PIN-UP.

Vorige
Vorige

Interview met David Schmidt en Anne Geenen, oprichters Site Practice

Volgende
Volgende

Aanstormend talent, ontmoet de winnaars van de Schreudersstudieprijzen