Vier samen met de BNSP de ruimtelijke ordening van NL

Wij zoeken actuele plannen voor NL! Doe je mee?

De BNSP bestaat 25 jaar en dat willen we vieren. Tegelijkertijd staat NL voor de grote wederombouw en grote transities waaronder een woningbouwopgave van meer dan 900.000 woningen in de komende 10-20 jaar.
Op heel veel plekken en op vele schaalniveaus wordt hier nu al aan gewerkt. Een enorm work-in-progress. Dat willen we graag laten zien. En daarmee het vak vieren!

Zoals al eerder aangekondigd willen we een boek maken waarin we de actuele plannen van de afgelopen 5 jaar opnemen. Tussen de categorieën door plaatsen we beschouwende essays.

Van binnenstedelijke en binnendorpse transformaties, na-oorlogse gebieden, uitleglocaties, campussen en knooppunten, tot internationale bijdragen en ‘gouwe ouwen’ (omdat ze niet mogen missen)! Als de woningbouwopgave van enige omvang (300-20.000 won.) maar centraal staat.

Op welke plannen ben je het meest trots, heb je iets uitgevonden, of beschouw je het vakwerk als essentieel?

Laat het ons weten middels een korte mail waar je met max 5/7 projecten per bureau/gemeente aangeeft welke projecten en plannen niet mogen ontbreken. Van planstatus concept tot vastgesteld. Benoem hierin ook de categorie en het aantal woningen. We vragen nog geen uitgebreide planbeschrijvingen.

Lever je voorstellen in voor 31 mei op publicatie@bnsp.nl
Je krijgt dan voor de zomer een reactie terug.

Dit bericht is ook gericht aan landschapsarchitecten, architecten, gemeenten en ontwikkelaars.

Vier met ons de ruimtelijke ordening van NL.

Vorige
Vorige

Luister naar het Metropoolcafé met Erik van Heijningen en Arjen Kapteijns

Volgende
Volgende

Monument of the Digital World: interview met de maker, Bruce Verdonkschot